MOBILINTERNET BLOG

Mobilinternetes szakmai blog.

A Flash rossz, értem?

2010.06.02. 18:37 Mobilis

A Flash rossz. Mindennek megvan a maga helye, a Flashnek a kompjúter, értem? Az Android is jó úton halad vele a pécévé silányulás felé.

Az angolajkú világ már kiszórakozhatta magát ezen a videón, amiben azt mutatja be egy Android-felhasználó, miért kellett letiltania az új Flasht. Mert használhatatlanná tette a mobil böngészőjét.
 
 
A tesztek szerint a teló böngészője szépen lejátsza magában a böngészőben a flashes tartalmakat - beleértve az átkozott flashes hirdetéseket is. A böngésző emiatt a terhelés miatt aztán olyan magas válaszidővel reagál a felhasználói ingerekre, mint egy döglött hal, ha megcsiklandozzák. 
 
A szar iPhone-ban nincs Flash, bezzeg a froyós Androidokban lesz - kikapcsolva. De lehet úgy tenni, mintha emiatt ez a telefon többet tudna, ki lehet tenni a kis papírokra a többi közérthető jellemző mellé, hogy flash 10.1-kompatibilis. Erre ugorni fog a nép.
 
Ha az Adobe azt akarta bizonyítani a gyakorlati példa segítségével, hogy a Flash rossz, mindenki viheti haza a prémiumot egészen a portásig. Bár gyanítom, pont az ellenkezőjét akarták bizonyítani.
 
Haha, és ez a gyorsított, mobilra optimalizált Flash. Ami mac-eken azért lassú, mint az állat, és azért meríti le az akksit, mert a szemét Apple nem engedi a fejlesztőknek, hogy hozzáférjenek a grafikus gyorsítóhoz. És a szemét a Google se engedi, a tök nyílt forráskódú Andridnál? Na ugye.
 
De továbbmegyek. Ez a történet kiválóan alkalmas arra is, hogy szemléltesse, miért rossz a Flash melett az Android is. Ahelyett, hogy segítene az embereknek megszabadulni a számukra felesleges PC-ktől, pécésíti a mobilokat is. Mivel az oprendszeren már nem kell dolgozni, beindulhat a csak a hardvergyártóknak kedvező harc, amiben megaherzek és bitek és byte-ok kombinációival tüzelnek az érintettek, a naív ügyfél pedig kapkodhatja a fejét. Tök hiábavaló az igyekezet amúgy, mert mire kezdik megjegyezni, hogy a core2 a jó, átnevezik i5-re, verziót léptetnek ésatöbbi.
 
Már most arról szólnak a mobilos hiradások, hogy milyen sebességű processzort szereltek a telefonba, és hogy milyen felbontású a kijelzője.
 
Ki venne akkor mosógépet, ha a dob másodpercenkénti fordulatszámait, vagy a forgónyomatékát kellene böngésznie - lehetőleg valami angol mértékegységben, mondjuk csomóban megadva? Ja, hogy egy alapvetően női célcsoportnak szánt termék marketingjét eleve nem érdemes a farokméregetés metaforájára építeni
 
Aki megemlíti, hogy ez csak béta, letrollozom. Elvekről van szó. Bármennyire antipatikus az Apple az utóbbi időben, az Adobe hazudott, amikor az Apple-re kente a Flash hibáit.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobil-internet.blog.hu/api/trackback/id/tr1002051532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása