MOBILINTERNET BLOG

Mobilinternetes szakmai blog.

Sehol sincs még az Android

2010.09.05. 15:44 Mobilis
Hiába hallani már úton-útfélen az Androidról, a statisztikák szerint az Andoridosok csak egy hangos, felülreprezentált kisebbség. Legfeljebb a webes forgalom negyede lehet az Androidé - egyelőre.
 
Az USÁ-ban az Andoridot futattó eszközök  a mobilok netes forgalmának negyedét tudhatják magukénak, míg az Apple már csak kevesebb, mint 60 százalékot. Egyértelmű előretörés, de korántsem annyi, mint amennyinek gondolnánk a hangerejük alapján, hiszen még csak fele annyian sincsenek, mint a nagy vetélytárs iOS-t futtató eszközei. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy a statisztika nem feleltethető meg egyértelműen az eszközök arányával, hiszen egyre több olyan alkalmazás minden mobilos platformon, ami megkerüli a webet, például ilyen a Facebook és a Twitter is, csak hogy nagyobb látogatottságúakat említsek, másrészt az iPadeket például ez a statisztika nem veszi figyelembe. 
 
Magyarországon pontosan nem tudható mennyit, de szintén kb. 20-25%-ot harap az Andorid az internetes forgalomból, szemben az Apple 48 százalékával. És az amerikai adatokkal összevetve teljesen egyedülálló, hogy a Nokia utolsó mentsvára lettünk: az amúgy egyre kevésbé menő gyártó nálunk még 30 százalék körül van, többen, mint az androidosok. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mobil-internet.blog.hu/api/trackback/id/tr862273142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása