MOBILINTERNET BLOG

Mobilinternetes szakmai blog.

Androidos alkalmazásfejlesztés kezdőknek

2010.07.14. 11:38 Mobilis

A Google bemutatta a szélesebb közönségnek is (egyelőre zárt béta fázisban lévő) alkalmazását, amellyel akár programozás nélkül is lehet appokat fejleszteni Androidra.

Valószínűleg azért álltak elő a remek eszközzel, hogy behozhassák a lemaradásukat az iPhone-tól, ami nálam kevésbé elfogult elemzők szerint már az egyetlen, tudniillik a kevesebb alkalmazásokét. Első ránézésre a program (ami az App Inventor nevet kapta) kiváló, rengeteg kisebb online vállalkozás gondjait orvosolhatja, hiszen a segítségével egy-egy kisebb weboldal mellé gyorsan odatehető egy korlátozottabb tudású, de a semminél többet érő androidos alkalmazás. Emellett az iPhone-t naggyá tevő fingós alkalmazások is pillanatok alatt összerakhatók a segítségével, elég csak a példában látható képet, és hallható hangot lecserélni a megfelelő párjukra.

Szóval nagy jövő elé néz az Android alkalmazásos piaca.

iPhone-ra egyébként nincs ennyire egyszerű fejlesztői csomag, a legkezdőbb talán a Corona, ami inkább a Flash-hez hasonlít, de muszáj megtanulni hozzá egy elég egzotikus nyelvet is, az alapvető programozói ismereteken túl.

Hogy az Apple felveszi-e a kesztyűt, meg nem tudnám mondani. Mindenesetre a harmadik fél által készített könyvtárak használatát megtiltotta, úgyhogy amellett is vannak érvek, hogy nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobil-internet.blog.hu/api/trackback/id/tr492151028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása