MOBILINTERNET BLOG

Mobilinternetes szakmai blog.

Ha szereted az Androidot, kerüld el az EVO-t

2010.06.10. 10:05 Mobilis

Egy híres Android-imádó az Android ellen fordult, és iphone-t fog venni. A tömeg, akit félrevezetett az Android iránti rajongásával, ezentúl magára lesz hagyva.

 
Michael Arrington a TechCrunch-nál szolgál, és kb. egy éve döntött úgy, hogy iPhone-utáló lesz, és Androidra vált. A szavakat tett követte, elsősorban egyébként azért, mert az Apple kitiltotta a Google Voice nevű, közkedvelt, de egyelőre csak Amerikában használható VOIP-os szolgáltatását - amivel egyetlen online accountra lehet irányítani több mobil és vonalas telefont, ingyen és bérmentve.
 
Most viszont válságos a helyzet, szerzett magának ugyanis egy új EVO-t. Csakhogy a HTC által piacra dobott, negyedik generációs mobilszélessávot is kihasználó telefon, az EVO használhatatlan, Arrington szerint olyan az akksija, mint a kilencvenes években a laptopoknak, gyakorlatilag nem érdemes vele s konnektortól eltávolodni. Mellesleg a HTC által átdolgozott, egyszerűsített Androiddal (Sense) is baja van, nem lehet frissíteni, csak ha a HTC is eljut odáig, hogy frissítse a saját fejlesztéseit, továbbá az egyszerűsítés jegyében elrejtették a beállítások egy részét, és mindezek mellett még tele van buggal is.
 
Arrington azt ajánlja a rajongóknak, hogy vegyenek NexusOne-t, ami szerinte jó Android, noha az új iPhone sokkal jobb nála. Vagy vegyék az EVO-t, de vegyenek mellé egy olcsó telefont is, ha fontos, hogy telefonálhassanak.
 
Az EVO esete igazolja, hogy az Android vissza fogja hozni a PC korszakot a telefonokra, miközben a PC-k lassan kikopóban vannak. PC-n azt értem, hogy bárki összeforraszt néhány ócsó alkatrészt, rátesz egy logót meg Windowst, és máris számítógépgyártó. Mivel fog versenyezni? Az alkatrészek (gyakran fölösleges) egy milliméterre jutó számával, angolszász mértékegységekkel mérve, rövidítésekkel stb. Rémálom.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mobil-internet.blog.hu/api/trackback/id/tr602070963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása