MOBILINTERNET BLOG

Mobilinternetes szakmai blog.

Táblák minden mennyiségben

2010.05.13. 09:03 Mobilis

Az iPad által kitaposott ösvényen egyre többen indulnak el: nemcsak az Intel egyik igazgatója lebegtette meg a tabletekkel kapcsolatos terveket, hanem a BlackBerry is készíti a sajátját.

Amerikában az egyik legnagyobb okostelefon-piaci szereplő a BlackBerry, ami hasonlít az Apple-re, annyiban mindenképpen, hogy egy kézben - természetesen a sajátjában - tartja a hardver és a szoftverkészítést, és zárt rendszert fejleszt. Az iPhone megjelenéséig egyébként Amerikában szinte kiütötte a korábbi okostelefon-gyártókat a piacról, nagyrészt nem is az Apple, hanem a BlackBerryk a felelősek a Nokia és főként a Palm piaci részesedésének erodálásáért. 
 
Úgyhogy nem meglepő, hogy azonnal reagált az Apple-től jövő kihívásokra, pl. az iPhone megjelenése után előállt egy nem túl sikeres érintőképernyős készülékkel is, most pedig arra készül, hogy egy nagyobb tablettel is borsot törhessen az orra alá. Az opercáiós rendszer adott, marad a BlackBerrykkel is szállított Blackberry OS, úgyhogy csak kicsit át kell szabnia őket a nagyobb kijelzőhöz, és máris kész a cucc.
 
Lehet, hogy mégse ilyen egyszerű a dolog, de az majd kiderül. A pletykák szerint 8.9 colos kijelzőt kapna a gép, legalábbis ilyeneket rendelt nagy mennyiségben a cég, és 3G-s valamint WiFi-kártyát - szóval mindenben követnék az Apple-receptet. 
 
Persze lehet, hogy kacsa az egész, mert nemrég az egyik vezető még nagyon becsmérlően nyilatkozott az efféle "kiegészítő" tabletekről. Érdemes felkészülni a hullámlovasokra, mert annak idején az iPhone indulását is kismillió "iPhone-gyilkos" készülék kísérte, aminek a nagy része eltűnt a süllyesztőben. Most is így lesz.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mobil-internet.blog.hu/api/trackback/id/tr141999166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása