MOBILINTERNET BLOG

Mobilinternetes szakmai blog.

A távközlés brazil szappanopera

2010.05.31. 09:16 Mobilis

A Skype végre megoldotta, hogy ne csak Wifis, hanem 3G-s hálózaton is lehessen használni az iPhone-os alkalmazását - de meg is akarja vágni érte a felhasználókat egy alcsony havidíjjal. 

 
A távközlés a melegágya valamiért az olyan irgalmatlan hülyeségeknek és levágásoknak, mint amilyen a roaming, amikor ad absurdum ugyanaz a cég hússzor annyit kérhet ugyanazért a szolgáltatásért, csak mert átléptél egy országhatáron. Vagy azért mert másik szolgáltató ügyfelével beszélsz.
 
Na, itt a legújabb kreténség: a Skype, amire sokan tekintettek úgy, mint ami képes lesz megtörni a lanyha piaci versenyt azzal, hogy az internet segítségével olcsóbb hívásokat tesz lehetővé, most, hogy a program végre nemcsak Wifi hálózaton használható, előfizetési díjat akar bevezetni. Aki nem szeretné fizetni, azt emlékeztetik arra, hogy a wifi ingyenes marad örökké.
 
Hát persze.
 
Megértem, hogy valamiből a Skypenak is finanszíroznia kell magát, de azt nem, hogy erre nem találnak kreatívabb megoldást.
Megértem azt is, hogy a szolgáltatók beleköthettek volna az alkalmazásba az ingyenes hívások miatt (már amikor a wifis verzió kijött, belekötöttek), ami egyenes út lett volna oda, hogy az Apple kihajítsa őket az iPhone-ról - ami egyszer már megtörtént a Google Voice-szal, és az azóta is tartó nagy Apple-Google háborút kirobbantotta.
Brazil szappanopera az egész, csak nem tudok átkapcsolni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobil-internet.blog.hu/api/trackback/id/tr622044040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása