MOBILINTERNET BLOG

Mobilinternetes szakmai blog.

Újabb tabletes terv: most a Google-ről terjesztik

2010.05.15. 19:37 Mobilis

Nemrég megjósoltam, hogy hamarosan mindent el fognak árasztani a tabletek, és íme, állítólag a Google biztosan ki fog jönni egy ilyen masinával. Valljuk be, nem volt nehéz dolgom, az Apple új piacot talált, és hülyék lennének a konkurensek hagyni, hogy egyedül zsebelje be a hasznot.

 
A Goolge a Verizon nevű távközlési céggel karöltve fog piacra dobni egy nettáblát (egyelőre keressük a magyar nevét), ez már hivatalos - ugyanis a Wall Street Journal közölte. 
 
Persze semmit se lehet tudni a gépről, még azt se, hogy vajon Chrome vagy pedig az Android fog-e operálni rajta, egyenlő esély van mindkettőre (emlékeztetőül: az iPad tulajdonképpen az iPhone OS okosított verzióját futtatja). Az Android képes kezelni a többujjas érintéseket, a Chrome viszont a tableteknél azért talán erősebb hardverre van szabva. Mivel azonban a hardverről sincs semmi hír, képtelenség megjósolni, melyik lesz a szerencsés választott. 
 
 
Egyébként az Apple nem veheti félvállról a kihívást, mert az előző negyedévben a Google telefonja lenyomta az iPhone-okat, noha a Verizon egyet fizet, kettőt kap akcióban szórta meg vele a piacot, ezek szerint nagy sikerrel. Az iPhone új verziója talán visszaszerezheti a korábbi előnyt, bár a jelenlegi hangulat korántsem hasonlít az első iPhone idejére (rendőrségi akciók stb.)
 
Megjegyzem, azért a netbookok visszaeséséről szivárgó infók arra utalna, hogy azért mégse teljesen új ez a piac, de ez most mellékes kérdés.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobil-internet.blog.hu/api/trackback/id/tr652005757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása