MOBILINTERNET BLOG

Mobilinternetes szakmai blog.

IPhone 4G

2010.04.27. 08:48 Mobilis
Címkék: apple iphone

Állítólag az Apple szándékosan szivárogtat ki mindig információkat a készülő termékeiről, hogy még a megjelenésük előtt begyűjthesse a kritikákat, és felkeltse irántuk az érdeklődést. A legújabb iPhone-ról is elég sokan gondolták ezt.

Az elmúlt hét egyik nagy szenzációja volt, hogy egy alkalmazott elveszítette a nála lévő, egy műanyag tokkal a jelenlegi iPhone-ra álcázott új generációs telefonját. A megtaláló előszőr képeket küldött az Engadgetnek, majd jó pénzért, mintegy 5000 dollárért eladta az Engadget riválisának, a Gizmodónak.

A Gizmodo pedig annak rendje és módja szerint hosszasan mutatta be az új készüléket. Mivel állítólag az Apple távolról már idejében letiltotta a telefon operációs rendszerét (ez eléggé hihetetlen mozzanat), csak a hardvert tudta a Blog bemutatni.

Eszerint nagyobb lett a kijelző felbontása, belekerült egy homlokzati kamera is, ami a videotelefonáláshoz lehet szükséges, valamint az Apple lecserélte a műanyag burkolatot alumíniumra. Továbbá: a megszokott gsm kártyát az iPadben bevezetett microgsm-re cserélte, amivel állítólag a feltöréseket szeretné megakadályozni; nagyobb felbontású hátsó optika is kerül bele; az oldalsó gombok is alumíniumból készültek és nagyobb lett az akkumulátor.

Mindez annyira emlékeztet a sajtó által elvárt, illetve az Apple egyéb termékeiből kikövetkeztethető fejlesztési terveire, hogy sokan pont azért kérdőjelezték meg a valódiságát, mert minden nagyon is passzol.

A találgatásoknak az vetett véget, hogy az Apple hivatalos levélben kérte vissza a tulajdonát képező telefont, másrészt hogy feljelentést tett a lopás miatt. Úgy tűnik, az USA-ban kevesen feltételeznék, hogy valaki hamis feljelentést tesz (valószínűleg azért, mert nem csinálnak ilyesmit).

Tehát úgy néz ki, ha az Apple nem csinál valamit az elkövetkező egy hónapban, az új iPhone nem lesz akkora szenzáció, mint az eddigiek voltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobil-internet.blog.hu/api/trackback/id/tr351954753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csadeev 2010.05.23. 18:24:41

Azért ez már picit sok. A gerillamarketing módszereknek pont az a lényege, hogy az adott reflektálás ne tűnjön közvetlen reklámnak, de ez kérem szépen nagyon átlátszó. Valami újat kéne kitalálni a kedves marketingosztálynak, mert ez már egy lerágott csont.
süti beállítások módosítása