MOBILINTERNET BLOG

Mobilinternetes szakmai blog.

Az Asusnak is lesz tabletje

2010.06.06. 09:52 Mobilis

Lassan minden sarkon lesz egy új tablet, ezúttal az Asus állt elő egy elég érdekes kísérlettel. A jelenlegi formájában nem tűnik versenyképesnek az iPaddel - ami nem csoda, mert inkább az Ereaderek közé pozícionálták.

Az alábbi videón egy alkalmazott demózza a készüléket, és elég egyértelmű, mi a legnagyobb hibája. A toll. Nem önmagában persze, hanem azokkal a problémákkal amelyeket magával hoz. Ha van toll, máris indokoltnak érzik a minél-több-egy-helyen igézetében élő tervezők, hogy például nagyjából tíz pixel méretű gombokat tegyen a képernyőre, amit még a láthatóan sokat gyakorló marketingesnek se sikerül mindig eltalálni. Talán már nem emlékszik az Asus, hogy miért forradalmasította a mobilkészülékeket az Apple, amikor kihajította az ablakon a kicsi, alkalmatlan tollakat?
 
 
Arra a kérdésre, hogy kézzel irányítható-e a készülék, valami érthetetlen habogás a válasz, de egy másik videóból kiderül, hogy ahhoz, hogy tollat használhasson a user, ki kell kapcsolnia az érintésérzékenységet (nyilván, mert a toll használatához meg kell támasztania a kezét a kijelzőn). Tehát valószínűleg lehet akár újjal is használni, feltéve, hogy képes valaki egy újjal eltalálni azokat az apró menüket és gombokat.
 
Az ára 200-300 dollár körüli lesz, és szeptemberben szeretnék piacra dobni. 
 
Annyit lehet még tudni, hogy szürkeárnyalatos, 2450 dpi felbontású a kijelző, sokat bír az akkumlátora, állítólag 10 órát, és raktak bele mindenféle ki- és bemeneteket. 

A bejegyzés trackback címe:

https://mobil-internet.blog.hu/api/trackback/id/tr22059888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása