MOBILINTERNET BLOG

Mobilinternetes szakmai blog.

Android oprendszer Atom CPU-n

2010.04.19. 15:46 Mobilis

Az Intel nagyon szeretné a jelenleg uralkodó ARM processzort kiszorítani a mobileszközökből. Ez legalábbis azt jelenti, hogy már az Intel szerint is a mobil eszközöké a jövő, és a PC félmúlt.

 
Egy fejlesztői konferencián jelentették be, hogy fut a Google által fejlesztett Android is Atom processzoron - kicsit elkéstek, mert már rég volt olyan Android-fork, amit Atomos processzorral szerelt netbookokra lehetett installálni, igaz, nagyrészt használhatatlan volt, de futott.
 
Ahogy fut az Intel is a pénze után, mert ha lemarad a mobilos szekérről, könnyen lehet, hogy - mondjuk 10 éves távlatban - a hagyományos személyi számítógépek piacának gyengülését nem élheti túl. Egyébkén egy korábbi lépése is erre utal: saját, Atomokon futó oprendszerét, a Moblint is emiatt egyesítette a Nokia ARM-ra optimalizált rendszerével, a Mameoval. A MeeGo nevű új rendszerről egyébként az egyesítés óta semmi hír, leszámítva, hogy bemutattak egy futó változatot egy konferencián, ami ránézésre nem különbözik a mobilntól. 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mobil-internet.blog.hu/api/trackback/id/tr271934564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása