MOBILINTERNET BLOG

Mobilinternetes szakmai blog.

iPhone 4 indulás, bakikkal

2010.06.27. 11:04 Mobilis
Címkék: mobil apple iphone

Még Magyarországon is hullámokat tudott vetni az iPhone 4 indulása, az Index címlapra tette a Subba cikkét, ami egy magyar kereskedő sorbanállási beszámolóján gúnyolódik. Hardveres hibák, szoftveres hibák, kommunikációs hibák, de még így is nagyon viszik - egyelőre nem vissza az üzletbe, hanem ki onnan.

 
Az iPhone 4 indulása korántsem sikerült olyanra, mint a többi Apple telefoné. A Gizmodo blog kiszivárogtatásainak köszönhetően már jóval a bejelentés előtt tudta mindenki, mire képes az új modell (jó), a szoftvert (szintén jó) pedig maga az Apple mutatta be még az elveszett készülék ügye előtt. 
 
 
Az Apple termékek kibocsájtásakor megszokott sorban állás se tudott ezúttal szenzációt kavarni, valószínűleg a hype ténye már önmagában nem tud hype-pá válni - kivéve Magyarországot, ahol egy kereskedő Párizsból tudósított a sorbanállásról. Kicsit le vagyunk maradva, mint mindig. A Subba közönsége amúgy jót röhögött Handráson, az XMS nevű üzlet tulaján, aki valószínűleg még most is a kezét dörzsöli a háttérben némi sátáni kacaj kíséretében a váratlanul nagy nyilvánosság  miatt. 
 
Mivel tehát a készülék nem tudott újdonságként hatni, szinte borítékolható volt, hogy majd a nép csinál magának valami izgalmat.
 
A Gizmodo (ejnye, már megint) kezdte: nem sokkal a megjelenés után közzétett egy videót, amiből kiderül, hogy bal kézben fogva a telefont, sikeresen leamortizálható a térereje nullára, és olyankor a hívásokat is eldobja. A népnek ez is elég volt, főleg, hogy az Apple nem nagyon reagált a hírre, megmaradt a "Sas nem kapkod a legyek után" kommunikációs mentalitásnál. Egyrészt annyit közölt, hogy csak a térerő kijelzésével van szoftveres gond, másrészt maga Steve Jobs válaszolt egy panaszos levélre azzal, hogy akkor ne fogják úgy, és nincs probléma. 
 
Ezen kívül is van probléma, az elő- és a hátlap is edzett üveg, ennélfogva törékeny, valamint a kijelzőn az első néhány órában sárga foltok jelennek meg, amik állítólag idővel eltűnnek.
 
Lehet, hogy tényleg az Apple legnagyobb bukása lesz a készülék, de az is lehet, hogy a szokásos hisztiről van szó, mint amilyen az iPadok wifi-eldobálási ügye volt, amit kisvártatva egy szoftverfrissítéssel javított az Apple. Már azoknál, akiknél egyáltalán jelentkezett a gond. 
 
Akit az érdekel, érdemes-e jelenlegi telefonját új szifonra cserélni, a valamivel elfogulatlanabb Engadget blogon talál segítséget, ahol összehasonlították a HTC Evo-val és jobbnak találták, sőt a hátrányokkal együtt is a "piac legjobb okostelefonja" címet adományozták a 4G-nek. Szóval érdemes váltani.
 
Egy év múlva, mire nálunk is árulni kezdik, ez már egyáltalán nem lesz olyan biztos. A konkurencia már nem a régi.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://mobil-internet.blog.hu/api/trackback/id/tr642113114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása