MOBILINTERNET BLOG

Mobilinternetes szakmai blog.

Mobilinternet márciusban

2010.04.30. 22:32 Mobilis

December óta mértani pontossággal havi 13000-rel nő a mobilelőfizetések száma havonta. A forgalmat bonyolítók száma viszont sokkal kevésbé fogékony a matematikai szépség iránt, és ugrál: márciusban viszonylag nagyot, 22000-et.

Februárban nagyon visszaesett a használt előfizetések száma, úgy tűnik, az csak valamilyen ideiglenes visszaesés volt, mert márciusban mégis át tudta lépni az árnyékát, és régóta látott mértékben növekedett. Ezek szerint immár 760 000 ember internetezik – nemcsak szerintem – le-lelassuló, és relatíve drága, de legalább kevésbé helyhez kötött mobilinterneten, aminek még mindig semmi nyoma a fejlesztésekben. Ezen valamiféle visszatérést értek a korábbi, egyszerűbb, sávszélességbarátabb megoldásokhoz, hiszen ez a szám mégiscsak a magyar internetezők majdnem egyharmadát jelenti.

Örülök, mert a mobilpenetráció még mindig az teljes penetrációt növeli – legalábbis az NHH jelentésében legutóbb még a vezetékes előfizetések is bővültek – úgyhogy ez azt jelenti, hogy egyre többen interneteznek (vagy inkább egyre többet, ha mobilnet egy-egy család vezetékes előfizetését egészíti ki).

És akkor a márciusi számok, az igazán kitartóknak:

  • 760 000 aktív előfizetés
  • 972 000 előfizetés

Az ábrán azért jobban követhető a tendencia, ami feleslegessé teszi a további fecsegést.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobil-internet.blog.hu/api/trackback/id/tr441965463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MártonFull 2010.05.07. 12:53:08

érdekes, most ez az inaktivitás minek köszönhető, hogy az uj előfizetők nem akarják használni a netet csak manipulálják a számokat esetleg a régiek, unják, meg de a hűség köti őket?...

Az meg, hogy nő a száma az uj előfizetőknek az nem meglepő, ugyanis, a telefonos szoftverek és az újabb telefonok is egyre jobban megkövetelik, a funkcióik kihasználásához...

ToToM 2010.05.10. 12:05:33

az is lehet, hogy szimplán sokan előfizetéssel együtt vesznek mobilt mert úgy akármilyen kedvezményeket kapnak, aztán meg csak a mobil kell nekik valójában :)

HAdam 2010.05.10. 16:23:32

nekem is pont így van, nem is használom a mobilnetet, csak járt az előfizumhoz :) (najó mostanában néha már szoktam, mert ha van akkor miért ne?:D)

Hooper 2010.05.12. 10:59:11

@HAdam: Én netbook mellé kaptam és a törlesztő részletbe van beleépítve a havidíj. És mivel olyan sokat nem utazok ezért csak porosodik, de egyszer valamire még jó lehet.

brékes 2010.05.12. 11:47:34

Mi azért kényszerültünk mobilnetet venni, mert 3 szolgáltató is volt olyan balfék, hogy 2 hónap alatt nem sikerült megoldani a net elérhetőséget, az ÖRS mellett (Bp.)!!! Egyiknek sikerült bekötnie, de kb percenként szétkapcsolt, azt mondták nem megy fel a tizedikre a jel :D
Aztán meguntuk és vettünk egy mobilnetet :D
Azót áldom az eget, mert nagyon elégedett vagyok vele és nagy előny, ha elutazom -ami minden héten megesik- akkor sem maradok net nélkül.

Hooper 2010.05.12. 13:53:06

@brékes: Ha nincs más akkor tényleg jó de én otthoni netezésre nem használnám. Mindig figyelni hogy túlléptem-e a limitet meg ilyenek... Nekem nincs türelmem ilyenhez, és megér annyi pluszt hogy egy vezetékes netet is fizessek. Persze mint mondtam ha nincs más akkor ez is jobb mint a semmi.
süti beállítások módosítása